IELTS Listening Practice Test 27

IELTS Listening Practice Test 27
IELTS Listening Practice Test 27

Section 1: Question 1-10

Question 1-4: Complete the notes below. Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer

Example

Name                                                     Mari Dominguez

Present address        1 ……………………. , Pine Tree Terrace, Westcliff

Currently lives with 2 ……………………. other people

First time Maria has lived 3 ……………………..

Journey time to the university: 4 ……………………….

Questions 5 and 6: Which TWO things arc causing problems for Maria? Choose TWO letters A-F.

A. the distance from the university

B. the bad behaviour of the girls

C. that she has little space at home

D. that it’s boring where she lives

E. that there are mice in the house

F. that the landlady is forgetful

Questions 7-10: Answer the questions below. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

7. Where does the adviser suggest Maria could check to find accommodation? ………………………..

8. In which college is there a space to share a room? ……………………………

9. Which subject is Maria going to change to? …………………………..

10. When will Maria return to the accommodation office? …………………………

 

Section 2: Question 11-20

Questions 11-15: Choose the correct letter, A, B or C.

11. Steve Penfold did voluntary service ……………………..

A. before university.

B. during university.

C. after university.

12. Steve had to pay for ……………………

A. his travel

B. his accommodation.

C. his day-to-day expenses.

13. Where did the charity organization want to send Steve at first?

A. Trinidad

B. India

C. Tobago

14. What does Steve say about the population of Trinidad?

A. There are more people of Indian descent than African.

B. The majority arc descendants of slaves.

C. There are several different ethnic groups.

15. Steve says that some language terms in Trinidad ……………………..

A. are not connected to the English language.

B. have meanings that have a local origin.

C. are from other carnivals around the world.

Questions 16 and 17: Answer the questions below. Write NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

16. How much money does the best carnival group get? ……………………….

17. Where did Steve take the children camping? ………………………

Questions 18-20:

What does Steve say about his time in the Caribbean?

Choose your answers from the box and write the correct letter A-F next to Questions 18 20.

A. were of varying types

B. express various emotions 

C. had a connection with dolphins 

D. showed respect

E. had many problems 

F. try to help people

18. The students ……………………….

19. The Samaritans …………………………

20. The festivals ……………………….

 

Section 3: Question 21-30

Questions 21-26: Choose the correct letter A, B or C.

21. The students are meeting to ……………………..

A. organize a party.

B. answer questions about a course.

C. decide on their studies.

22. Sonia and Mattheus ……………………..

A. agree the teacher was flexible.

B. disagree about their teacher’s flexibility.

C. didn’t like all of the discussions they had.

23. The college offered ……………………

A. only morning classes.

B. only evening classes.

C. both morning and evening classes.

24. Sonia ……………………….

A. liked all the books.

B. liked only one of the books.

C. didn’t like any of the books.

25. Sonia and Mattheus ………………………

A. want to study literature.

B. have different plans for their careers.

C. are both interested in psychology.

26. Which of these was a problem with the campus library?

A. Books were not always available.

B. The people working there were unhelpful.

C. There were not enough computers.

Question 27-30: Label the plan below.

Choose FOUR answers from the box below and write the correct letter A-H next to Questions 27-30.

A. reference

B. photocopy room

C. literature

D. management

E. periodicals

F. new publications

G. toilets

H. computer studies

 

IELTS Listening Practice Test 27
IELTS Listening Practice Test 27

 

Section 4: Question 31-40 

Questions 31-33: Choose the correct letter. A, B or C.

31. The speaker says ………………………..

A. rounders is the most popular Irish sport.

B. Gaelic handball is thousands of years old.

C. hurling may have been an ancient Celtic game.

32. The speaker probably ………………………..

A. used to play hurling.

B. shows the students a photo.

C. can’t speak any Gaelic.

33. In hurling, you cannot score by ………………………….

A. hitting the ball over the net.

B. hitting the ball into the net.

C. kicking the ball into or over the net.

Questions 34-37:

When did the following take place?

A. in the 20th century

B. in the 19th century

C. in the 18th century

Write the correct letter A, B or C next to Questions 34-37.

34. Hurling experienced a golden age ……………….

35. A university established a set of rules …………………

36. The Gaelic Athletics Association was started ………………….  

37. The All Ireland Hurling Championship began …………………….. 

Questions 38-40: Complete the sentences below. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

38 ……………………. has a national hurling team.

39. Gaelic football is like a mixture of the sports of ………………………

40. Women play the game for a …………………. time.

 

ANSWER

1. 12/twelve

2. 3/three

3. abroad

4. 50/fifty minutes

5/6 A, D (in either order) 

7. (the) (student) noticeboard(s)/notice board(s)/notice-board(s)

8. Hillside (College)

9. literature/Literature

10. (on) Monday

11. C 

12. A 

13. B 

14. C 

15. B 

16. a million dollars/$ 1000000/$ 1,000,000/1.000,000/1000000 dollars

17. (in) the jungle

18. D 

19. F

20. A 

21. B

22. A

23. C

24. B

25. B 

26. A 

28. A 

29. D

30. B 

31. C

32. A 

33. C 

34. C 

35. B 

36. B 

37. A 

38. Ireland

39. soccer/football and basketball

<

p class=”p1″>40. shorter

Main IELTS Pages:

This website is to develop your IELTS skills with tips, model answers, lessons, free books, and more. Each section (Listening, Speaking, Writing, Reading) has a complete collection of lessons to help you improve your IELTS skills.

Get all the latest updates/lessons via email:

Subscribe for free IELTS lessons/Books/Tips/Sample Answers/Advice from our IELTS experts. We help millions of IELTS learners maximize their IELTS scores!

Subscribe to IELTS Material to receive the latest lessons

Did not See What You Were Looking For? - Try Search!

Rate this post

The following two tabs change content below.
Learning new languages is always good for further positions. The more you learn, the better knowledge you get.

Latest posts by Kristine Nguyen (see all)

Written By

Learning new languages is always good for further positions. The more you learn, the better knowledge you get.

Welcome to IELTS Material! Check it daily to receive useful IELTS books, practice tests and tips to get high score in IELTS exam