Prepare with the #1 ranked IELTS platform. Buy our:
Band 7+ Video Course Recent Actual Tests Questions E-books
IELTS Listening Practice Test 32
IELTS Listening Practice Test 32

IELTS Listening Practice Test 32

IELTS Listening: Midbury Drama Club

In the Listening Test 32, you will hear 4 audio recordings and answer questions 1-40.

Section 1 is a conversation between a man and a woman talking about joining a drama club.

Section 2 is a conversation between colleagues on a radio programme talking about charity.

Section 3 is a conversation among 2 students and their tutor talking about their geography trip.

Section 4 is a lecture on the history of the British pottery.

Audio

 

Audio Transcription

Download Audio Transcription

Section 1

Questions 1-10

Questions 1-10

Complete the notes below

Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

Midbury Drama Club

Background

Example                                            Answer

• club staged in                                  1957

• prize recently won by 1 ……………… section

• usually performs 2 ……………….. plays

Meetings

• next auditions will be on Tuesday 3 ………………..

• help is needed with 4 ……………….. and …………………..

• rehearsals take place in the 5 ………………….. hall

• nearest car park for rehearsals is in Ashburton Road opposite the 6 …………………

Costs

• annual membership fee is 7 £ ………………….

• extra payment for 8 …………………

Contact

• secretary’s name is Sarah 9 ………………….

• secretary’s phone number is 10 ……………………

listeningEbook

IELTS Listening Actual Tests (January - April 2021) (Ebook + Audio + Tapescripts)

$18 $37

Written by professional IELTS teachers to help candidates on the big day

4.5 start rating

4.5 rating

Section 2

Questions 11-20

Questions 11-15

Choose the correct letter, A, B or C.

11. What does the charity Forward-thinking do?

A. It funds art exhibitions in hospitals.

B. It produces affordable materials for art therapy.

C. It encourages the use of arts projects in healthcare.

12. What benefit of Forward-thinking’s work does Jasmine mention?

A. People avoid going to the hospital.

B. Patients require fewer drugs.

C. Medical students do better in tests.

13. When did the organization become known as Forward-thinking?

A. 1986

B. in the 1990s

C. 2005

14. Where does Forward-thinking operate?

A. within Clifton city

B. in all parts of London

C. in several towns and villages near Clifton

15. Jasmine explains that the Colville Centre is ………………..

A. a school for people with health problems.

B. a venue for a range of different activities.

C. a building which needs repairing.

IELTS Listening ebook cta

Questions 16-20

Write the correct letter A, B or C next to questions.

Who can take part in each of the classes?

Class participants

A. children and teenagers

B. adults

C. all ages

16. Learn Salsa ……………..

17. Smooth Movers  …………………

18. Art of the Forest …………………

19. The Money Maze ………………….

20. Make a Play …………………

Also check :

Section 3

Question 21-30

Questions 21-26

Complete the flow-chart below

Choose SIX answers from the box and write the correct letter. A-I next to questions.

A. air quality

B. journey times

C. land use

D. leisure facilities

E. means of transport

F. parking facilities

Q. number of pedestrians

H. places of employment

I. traffic flow

Questions 27-30

Who will be responsible for each task?

A. Stefan

B. Lauren

C. both Stefan and Lauren

Write the correct letter next to questions 27-30.

27. draw graphs and maps 

28. choose photographs 

29. write a report

30. do a presentation

Section 4

Questions 31-40

Questions 31-35

Complete the sentences below. 

Write ONLY ONE WORD for each answer.

Manufacturing in the English Midlands

31. In the eighteenth century, the …………………. still determined how most people made a living.

32. In the ground were minerals which supported the many ………………….. of the region.

33. Since the late sixteenth century the French settlers had made ……………………

34. In Cheshire …………………. was mined and transported on the River Mersey.

35. Potters worked in a few ………………… situated on the small hills of North Staffordshire.

Questions 36-40

Complete the notes below

Write ONE WORD for each answer.

Pottery notes

Earthenware

Advantages:

Pottery used 36 ……………. clay

saved money on 37 ……………….

Disadvantages:

needed two firings in the Kiln to be 38 ……………….

fragility led to high 39 ……………….. during manufacturing

Stoneware

more emotive but better made from a 40 ……………… of clay and flint

Answers

Unlock Answers

Section 1

1. youth

2. comedy

3. 12th March / March 12th / 12 March / March 12

4. publicity / design / lights (in any order)

5. community

6. sports centre

7. 180

8. costumes/costume hire

9. Sawdicott

10. 07955 240063

Section 2

11. C

12. B

13. C

14. C

15. B

16. B

17. B

18. C

19. B

20. A

Section 3

21. C

22. A

23. I

24. F

25. G

26. E

27. B

28. C

29. A

30. C

Section 4

31. land

32. industries/trades

33. glass

34. salt

35. villages

36. local

37. fuel

38. waterproof

39. wastage/waste

40. mixture/mix/combination

Practice Test 31<< >>Practice Test 34

Written By

Nafia Zuhana is an experienced content writer and IELTS Trainer. Currently, she is guiding students who are appearing for IELTS General and Academic exams through ieltsmaterial.com. With an 8.5 score herself, she trains and provides test takers with strategies, tips, and nuances on how to crack the IELTS Exam. She holds a degree in Master of Arts – Creative Writing, Oxford Brookes University, UK. She has worked with The Hindu for over a year as an English language trainer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

$18 $37

IELTS Listening Actual Tests and Answers (Jan-Apr 2021) | Ebook + Audio + Tapescripts

4.0 stars rating

4.0

$18 $37

Buy Now

Featured Posts

All Useful IELTS Writing Lessons & Websites
All Useful IELTS Writing Lessons & Websites

This post covers all IELTS Writing lessons on IELTS Material website, including: IELTS Writing......

IELTS Writing Recent Actual Tests in 2018 & Band 8.0+ Sample Answers (Updating)
IELTS Writing Recent Actual Tests in 2018 & Band 8.0+ Sample Answers (Updating)

Read IELTS Writing Actual Tests & Band 8.0+ Samples around the world to be......

IELTS Speaking Lessons
IELTS Speaking Lessons

This post contains useful links to the best IELTS speaking lessons/tips/books/practice tests/actual tests/sample answer...

100 IELTS Speaking Topics Part 1 Questions and Answers 2019
100 IELTS Speaking Topics Part 1 Questions and Answers 2019

IELTS Speaking Part 1 Topics Questions and Answers (Jan -May 2020) Check out the......

IELTS Speaking Part 1 Topics 2020 (Jan - May 2020) & Sample Answers
IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers 2020 (Jan – May 2020)

In part 1 of the speaking test, the examiner will introduce himself or herself......

High Scoring IELTS Speaking Model Answers with Audio (Based on Past Papers)
High Scoring IELTS Speaking Model Answers with Audio (Based on Past Papers)

What could be better than preparing yourself for your exam by reading model answers......

IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers
IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers

To be well-prepared for IELTS exam (both IELTS Academic & IELTS General Training Module),......

IELTS Magazine - Week 1 (PDF)
IELTS Magazine – Week 1 (PDF)

IELTS Magazine is our brand new project on our official IELTS blog (ieltsmaterial.com), which......

50 Recent IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers
50 Recent IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

For Band 9 Sample Answers for all Part 1,2,3 topics in 2020, you can......

Useful IELTS Reading Articles, Website Resources & Material for Academic & General Training
Useful IELTS Reading Articles, Website Resources & Material for Academic & General Training

IELTS Reading Resources Besides doing exercises from reading practice tests from Cambridge IELTS Series,......

IELTS Speaking Recent Actual Tests (January - April 2021) & Suggested Answers
IELTS Speaking Recent Actual Tests (January – April 2021) & Suggested Answers

IELTS Speaking Test Part 1 Question and Answers In the following page, you will......

42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (PDF)
42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (free PDF download)

In the IELTS Speaking Part 1 Section, IELTS examiner will introduce him or herself......

150 IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers
150 IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

Check out the latest IELTS Speaking Part 2 topics 2020 with model answers by......

IELTS General Training Writing Task 2 Sample Questions (2013 - 2020) & Model Answers free PDF download
IELTS General Training Writing Task 2 Sample Questions (2013 – 2020) & Model Answers free PDF download

Though IELTS writing is considered to be difficult for some students, it's helpful to......

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14) Academic and General Training Student's Book with Answers and Audios
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Academic and General Training Student’s Book with Answers and Audios

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14), written by experienced IELTS examiners......

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14) Student's Book with Answers with Audio [Latest Update]
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Student’s Book with Answers with Audio [Latest Update]

Cambridge IELTS 1 - 13 Academic & General Training Student's Book with Answers with......

101 IELTS Academic Reading Past Test Papers with Answers PDF Download
101 IELTS Academic Reading Past Test Papers with Answers PDF Download

"101 IELTS Reading Past Papers With Answers" is a must-have IELTS preparation book for......

Ace the IELTS : IELTS General Module - How to Maximize your Score (3rd edition)
Ace the IELTS : IELTS General Module – How to Maximize your Score (3rd edition)

This excellent self-study book for intense IELTS preparation in a few weeks is designed......

Advanced Vocabulary word List for IELTS
Advanced Vocabulary word List for IELTS

Advanced Vocabulary List for IELTS learners to Score Band 7.5 or Higher IELTS vocabulary......

Post Your IELTS Exam Questions
Post Your IELTS Exam Questions

Hi guys, When you were preparing for your IELTS, did you hope someone would......

Looking for free study abroad counselling?