Sitting at home because of Covid-19?

Great time to prepare for IELTS. Check out our award winning ebooks now.

Sitting at home due to Covid-19? Great time to prepare for IELTS.

IELTS Listening Practice Test 35

IELTS Listening Test And Practice Test 35

Advertisements

In the Listening Test 35, you will hear 4 audio recordings and answer questions 1-40.

Section 1 is a conversation between a woman and a man who works in a tourist information office.

Section 2 is an audio guide for a public library.,

Section 3 is a conversation among a university tutor and 2 students talking about a presentation they have made in a recent botany seminar.

Section 4 is a lecture describing some investigations into the sense of taste.

Audio

Audio Transcription

Download Audio Transcription

Section 1

Questions 1-10

Questions 1-10

Complete the table below.

Write ONE WORD AND/OR A NUMBER for each answer.

HOSTELS

Name Location Cost of a double room notes
Hostelling International West End Example 10 minutes from downtown by

Answer …..…bus.…….

$50 per night but only $1………… for members Membership card offers a discount on entry to 2………..

Internet access costs $3 per 3………….

4………….. Hostel Near the beach. Two-minute walk to 5…………. $62. Meals extra but only available in 6………….. Was built as a hotel in 7………….

Can hire 8………… from the hostel

Backpackers Hostel In 9………… district $45 plus $5 for breakfast 10………… on every floor for guests to use
ielts recent actual test 2020

IELTS Listening ebook cta

Section 2

Questions 11-20

Questions 11-15

Label the map below.

Choose FIVE answers from the box and write the correct letter A-H.

A. biography

B. fiction

C. magazines

D. newspapers

E. non-fiction

F. photocopiers

G. reference books

H. study area

IElts listening practice test 35 - 2

Questions 16-20

Choose the correct letter A, B or C.

16. After two years, library members have to ………………

A. show proof of their current address.

B. pay for a new membership card.

C. bring a passport or identity card into the library.

17. What happens if you reserve a book?

A. It will be available after five days.

B. You can collect It a week later.

C. You will be contacted when it is available.

18. Which materials can be borrowed for one week only?

A. some reference books

B. CD-ROMs

C. children’s DVDs

19. On which day does the library stay open later than it used to?

A. Wednesday

B. Saturday

C. Sunday

20. Large bags should be left on the ………………

A. first floor.

B. second floor.

C. third floor.

Also check:

Section 3

Question 21 – 30 

Questions 21-25

Choose the correct letter A, B or C.

21. Why did Anita and Lee choose to talk about John Chapman?

A. He was Lee’s childhood hero.

B. They wanted to talk about the USA.

C. He was relevant to the topic of their studies.

22. Where did the students record their sources of information?

A. on their laptops

B. on a handout

C. on a database

23. The tutor claims she does not understand whether ……………..

A. apples grew in America before Europeans arrived.

B. the Native Americans had always eaten apples.

C. American apples were first bred in Europe.

24. The tutor says the audience was particularly interested to hear about …………….

A. grafting techniques in ancient China.

B. the cultivation of apples in Kazakhstan.

C. the spread of apples along the Silk Route.

25. How will Anita and Lee present their follow-up work?

A. on the department website

B. as a paper

C. as a poster

IELTS Ebooks CTA

Questions 26-30

Write the correct letter A, B or C next to questions 26-30.

What do Lee and Anita agree about their presentation skills with their tutor?

A. excellent

B. acceptable

C. poor

Presentation skills

26. use of equipment

27. handling software

28. timing of sections

29. design of handout

30. clarity of speech

Section 4

Questions 31-40

Questions 31-40

Complete the table below.

Write NO MORE THAN ONE WORD for each answer.

INVESTIGATING TASTE

Procedure Result Cause
more yellow added to the green colour of 31………….. subjects believed extra 32………… added to drink brain influenced by a product presentation
gum chewed until it is 33…………. then again with sugar mint flavour 34…………… sweetness necessary for mintiness
the same drink tasted cold and at room temperature 35………… drink seems sweeter temperature affects sweetness
crisps were eaten in rooms which were 36………….. with louder crunch, subjects believed crisps taste 37…………… sound affects taste perceptions
variety of cheese sauces prepared subjects believed some sauces tasted less strong 38………… affects taste perceptions
two different flavoured 39………… tasted together subjects still tasted 40…………. when no longer there the brain is filling the taste ‘gap’

Answers

Section 1

1. 41

2. museums

3.hour 

4. Ellis coat

5. ferry

6.  summer

7. 1887

8. scooter(s)

9. entertainment

10. kitchen

Section 2

11. B

12. H

13. C

14. E

15. A

16. A

17. C

18. C

19. B

20. B

Section 3 

21. C

22. B

23. A

24. C

25. A

26. A

27. B

28. C

29. B

30. A

Section 4

31. cans

32. lime

33. tasteless

34. returns

35. warm

36. soundproofed

37. fresher

38. texture/thickness

39. liquids

40. strawberry

Continue with…Test 36

Written By

Misbah Kagad is a Content Marketing Specialist, currently working as IELTS Trainer at ieltsmaterial.com. Experience Expert with a demonstrated history of working in the education management industry. Skilled in Copywriting, Web Content writing, Management, IELTS and Research. Strong professional with a Diploma focused in Computer Science... Currently helping aspirants to crack IELTS, with tips and tricks to score a bandwidth of 8 and more. Handles the ideation and creation of compelling content including content for IELTS website, writing e-books and solving previous IELTS question papers…

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Featured Posts

Useful IELTS Reading Websites & Resources for both Academic & General Training Module
Useful IELTS Reading Articles, Website Resources & Material for Academic & General Training

IELTS Reading Resources Besides doing exercises from reading practice tests from Cambridge IELTS Series,......

Ace The IELTS IELTS General Module How To Maximize Your Score (3rd Edition)
Ace the IELTS : IELTS General Module – How to Maximize your Score (3rd edition)

This excellent self-study book for intense IELTS preparation in a few weeks is designed......

cambridge ielts series 1 - 14
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Academic and General Training Student’s Book with Answers and Audios

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14), written by experienced IELTS examiners......

Speaking ebook september to december
IELTS Speaking Recent Actual Tests (September – December 2020) & Suggested Answers

IELTS Speaking Test Part 1 Question and Answers In the following page, you will......

Cambridge-ielts-1-13 [ieltsmaterial.com]
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Student’s Book with Answers with Audio [Latest Update]

Cambridge IELTS 1 - 13 Academic & General Training Student's Book with Answers with......

50 IELTS Speaking Part 2 & 3 Topics 2020 with Model Answers
50 Recent IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

For Band 9 Sample Answers for all Part 1,2,3 topics in 2020, you can......

IELTS Speaking Part 1 Topics
100 IELTS Speaking Topics Part 1 Questions and Answers 2019

IELTS Speaking Part 1 Topics Questions and Answers (Jan -May 2020) Check out the......

ieltsmaterial.com - ielts speaking lessons
IELTS Speaking Lessons

This post contains useful links to the best IELTS speaking lessons/tips/books/practice tests/actual tests/sample answer...

IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers
IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers

To be well-prepared for IELTS exam (both IELTS Academic & IELTS General Training Module),......

ielts speaking part 2 topics 2019
150 IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

Check out the latest  IELTS Speaking Part 2 topics 2020 with model answers by IELTS......

IELTS Speaking Part 1 Topics 2020 (Jan Aug 2020) & Sample Answers
IELTS Speaking Part 1 Topics 2020 (Jan – May 2020) & Sample Answers

In part 1 of the speaking test, the examiner will first introduce himself or......

HIGH SCORING IELTS SPEAKING MODEL ANSWERS WITH AUDIO (BASED ON PAST PAPERS)
High Scoring IELTS Speaking Model Answers with Audio (Based on Past Papers)

What could be better than preparing yourself for your exam by reading model answers......

42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (PDF)
42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (PDF)

In the IELTS Speaking Part 1 Section, IELTS examiner will introduce him or herself and ask......

ielts writing website and resource
All Useful IELTS Writing Lessons & Websites

This post covers all IELTS Writing lessons on IELTS Material website, including: IELTS Writing......

IELTS Magazine - Week 1 (PDF)
IELTS Magazine – Week 1 (PDF)

IELTS Magazine is our brand new project on our official IELTS blog (ieltsmaterial.com), which......

ieltsmaterial.com - ielts writing tests in 2018 & sample answers
IELTS Writing Recent Actual Tests in 2018 & Band 8.0+ Sample Answers (Updating)

Read IELTS Writing Actual Tests & Band 8.0+ Samples around the world to be......

101 IELTS Reading Past Papers With Answers PDF Download
101 IELTS Academic Reading Past Test Papers with Answers PDF Download

"101 IELTS Reading Past Papers With Answers" is a must-have IELTS book for all......

Advanced-Vocabulary-List-for-IELTS-Learners-to-Boost-IELTS-Score
Advanced Vocabulary word List for IELTS

Advanced Vocabulary List for IELTS learners to Score Band 7.5 or Higher IELTS vocabulary......

ielts writing task 2 questions with model essays
IELTS General Training Writing Task 2 Sample Questions (2013 – 2020) & Model Answers PDF

Though IELTS writing is considered to be difficult for some students, it's helpful to......

Looking for free study abroad counseling?

Looking to Study Abroad and Want Free IELTS e-books ?

Get free counselling from top study abroad experts

{{ e }}

Which country are you from

Which city are you from

Name

Mobile

Email

Country interested in

Please Enter Other Country

Degree to Pursue

Please Enter Other Degree

When do you plan to study

Have you taken any Study Abroad exam ?

Select Area of study

Please enter the 6-digit verification code we sent via SMS:

Didn’t receive the code? Send code again

Thank you for your interest. We will contact you shortly.

Looking to Study Abroad and Want Free IELTS e-books ?

Get free counselling from top study abroad experts

{{ e }}

Which country are you from

Which city are you from

Name

Mobile

Email

Country interested in

Please Enter Other Country

Degree to Pursue

Please Enter Other Degree

When do you plan to study

Have you taken any Study Abroad exam ?

Select Area of study

Please enter the 6-digit verification code we sent via SMS:

Didn’t receive the code? Send code again

Thank you for your interest. We will contact you shortly.