Prepare with the #1 ranked IELTS platform. Buy our:
Band 7+ Video Course Recent Actual Tests Questions E-books
IELTS Listening Practice Test 36 - with Answers
IELTS Listening Practice Test 36 – with Answers

IELTS Listening Practice Test 36 – with Answers

In the Listening Test 36, you will hear 4 audio recordings and answer questions 1-40. The recordings will be played 

Section 1 is a telephone conversation between a passenger and an official at the land transport information service at the Toronto airport. 

Section 2 you will hear a representative from a company talk about the holidays that their company organises. 

Section 3 is a conversation between a tutor and 2 business students about their research on managing individuals. 

Section 4 is a lecture on cave paintings and other types of rock art.

badge 1

Ranked #1 Online Program

IeltsMaterial 7+ Band Guaranteed Self Learning Program

$70 $150

  • 100+ Video Lectures
  • 5-in-1 ebook combo worth $185
  • 5 Full Length Timed Mock Tests
4.5 start rating

4.5 rated (7224 Reviews)

Buy Now

Audio

Audio Transcription

Download Audio Transcription

Section 1

Questions 1-10

Questions 1-5

Complete the notes below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

Transport from Airport to Milton

Example Distance: 147 miles

Options:

• Car hire – don’t want to drive

1 ………….. – expensive

• Greyhound Bus

o $15 single, $27.50 return

o Direct to the 2 ……………

o Long 3 ……………

• Airport Shuttle

o 4 …………… service

o Every 2 hours

o $35 single, $65 return

o Need to 5 ……………..IELTS Listening ebook cta

Questions 6-10

Complete the booking form below.

Write ONE WORD AN DIOR A NUMBER for each answer.

AIRPORT SHUTTLE BOOKING FORM

To:       Milton

Date:   6 ……………….                                 No. of passengers: One

Bus Time: 7 …………….. pm                         Type of ticket: Single

Name:  Janet 8 ………………..

Flight No: 9 …………….                                 From: London Heathrow

Address in Milton: Vacation Motel, 24 Kitchener Street

Fare:    $35

Credit Card No: (Visa) 10 ……………..

listeningEbook

IELTS Listening Actual Tests (January - April 2021) (Ebook + Audio + Tapescripts)

$18 $37

Written by professional IELTS teachers to help candidates on the big day

4.5 start rating

4.5 rating

Section 2

Questions 11-20

Questions 11-16

Choose the correct letter A, B or C.

11. PS Camping has been organising holidays for ……………..

A. 15 years.

B. 20 years.

C. 25 years.

12. The company has most camping sites in ……………..

A. France.

B. Italy.

C. Switzerland.

13. Which organised activity can children do every day of the week?

A. football

B. drama

C. model making

14. Some areas of the sites have a ‘no noise’ rule after ………………..

A. 9.30 p.m.

B. 10.00 p.m.

C. 10.30 p.m.

15. The holiday insurance that is offered by PS Camping …………….

A. can be charged on an annual basis.

B. is included in the price of the holiday.

C. must be taken out at the time of booking.

16. Customers who recommend PS Camping to friends will receive ………………

A. a free gift.

B. an upgrade to a luxury tent.

C. a discount.

IELTS Actual Tests Questions (January - April 2021) with Answers

IELTS Speaking 2021

4.44.5

$18 $37

Buy Now
IELTS Listening 2021

4.44.5

$18 $37

Buy Now
IELTS Reading Academic 2021

4.44.5

$18 $37

Buy Now
IELTS Writing Task1 2021

4.44.5

$18 $37

Buy Now

Questions 17-20

What does the speaker say about the following items?

Write the correct letter A, B or C next to questions 17-20.

A. They are provided in all tents.

B. They are found in central areas of the campsite.

C. They are available on request.

17. barbecues

18. toys

19. cool boxes

20. maps and buckets

Also check :

Section 3

Questions 21-30

Questions 21-23

Complete the notes below.

Write ONE WORD ONLY for each answer.

DIFFERENCES BETWEEN INDIVIDUALS IN THE WORKPLACE

Individuals bring different

• Ideas

21 ………….

• Learning experiences

Work behaviour differences are due to:

• Personality

22 ……………

Effects of diversity on companies:

• Advantage: diversity develops 23 …………….

• Disadvantages: diversity can cause conflict

Questions 24-27

Choose the correct letter A, B or C.

24. Janice thinks that employers should encourage workers who are ………………

A. potential leaders.

B. open to new ideas.

C. good at teamwork.

25. Janice suggests that managers may find it difficult to ……………….

A. form successful groups.

B. balance conflicting needs.

C. deal with uncooperative workers.

26. Janice believes employers should look for job applicants who …………….

A. can think independently.

B. will obey the system.

C. can solve problems.

27. Janice believes managers should ……………….

A. demonstrate good behaviour.

B. encourage co-operation early on.

C. increase financial incentives.

IELTS Ebooks CTA

Questions 28-30

Complete the sentences below.

Write ONE WORD ONLY for each answer.

28. All managers need to understand their employees and recognise their company’s ………………………

29. When managing change, increasing the company’s …………….. may be more important than employee satisfaction.

30. During periods of change, managers may have to cope with increased amounts of ……………………..

Section 4

Questions 31-40

Questions 31-35

Complete the notes below.

Write ONE WORD ONLY for each answer.

SEMINAR ON ROCK ART

Preparation for fieldwork trip to Namibia in 31 …………

Rock art in Namibia maybe

• Paintings

• Engravings

Earliest explanation of engravings of animal footprints

They were used to help 32 ………….. learn about tracking.

But:

• Why are the tracks usually 33 ……………?

• Why are some engravings realistic and other realistic?

• Why are the unrealistic animals sometimes half 34 ……………

More recent explanation

Wise men may have been trying to control wild animals with 35 ………….

Questions 36-40

Complete the sentences below. Write ONE WORD ONLY for each answer.

36. If you look at a site from a …………… you reduce visitor pressure.

37. To camp on a site may be disrespectful to people from that ………………..

38. Undiscovered material may be damaged by ………………….

39. You should avoid ……………… or tracing rock art as it is so fragile.

40. In general, your aim is to leave the site ………………….

Answers

Unlock Answers

Section 1

1.(a) taxi

2. city centre/centre

3. wait

4. door-to-door

5. reserve (a seat)

6. (the) 17th(of) October

7. 12.30

8. Thomson

9. AC 936

10.3303 8450 2045 6837

Section 2

11. B

12. A

13. B

14. C

15. C

16. A

17. C

18. A

19. C

20. B

Section 3

21. attitude(s)

22. gender/sex

23. creativity/creativeness

24. A

25. B

26. A

27. B

28. culture

29. profit(s)

30. stress/strain

Section 4

31. April

32. children

33. repeated

34. human

35. magic

36. distance

37. culture

38. fire(s)

39. touching

40. intact

Practice Test 35<< >>Practice Test 37

Written By

Nafia Zuhana is an experienced content writer and IELTS Trainer. Currently, she is guiding students who are appearing for IELTS General and Academic exams through ieltsmaterial.com. With an 8.5 score herself, she trains and provides test takers with strategies, tips, and nuances on how to crack the IELTS Exam. She holds a degree in Master of Arts – Creative Writing, Oxford Brookes University, UK. She has worked with The Hindu for over a year as an English language trainer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

$18 $37

IELTS Listening Recent Tests (Jan – April 2021) (Ebook + Audio + Tapescripts)

4.0 stars rating

4.0

$18 $37

Buy Now

Featured Posts

IELTS Speaking Lessons
IELTS Speaking Lessons

This post contains useful links to the best IELTS speaking lessons/tips/books/practice tests/actual tests/sample answer...

100 IELTS Speaking Topics Part 1 Questions and Answers 2019
100 IELTS Speaking Topics Part 1 Questions and Answers 2019

IELTS Speaking Part 1 Topics Questions and Answers (Jan -May 2020) Check out the......

IELTS Speaking Part 1 Topics 2020 (Jan - May 2020) & Sample Answers
IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers 2020 (Jan – May 2020)

In part 1 of the speaking test, the examiner will introduce himself or herself......

High Scoring IELTS Speaking Model Answers with Audio (Based on Past Papers)
High Scoring IELTS Speaking Model Answers with Audio (Based on Past Papers)

What could be better than preparing yourself for your exam by reading model answers......

IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers
IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers

To be well-prepared for IELTS exam (both IELTS Academic & IELTS General Training Module),......

IELTS Magazine - Week 1 (PDF)
IELTS Magazine – Week 1 (PDF)

IELTS Magazine is our brand new project on our official IELTS blog (ieltsmaterial.com), which......

50 Recent IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers
50 Recent IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

For Band 9 Sample Answers for all Part 1,2,3 topics in 2020, you can......

Useful IELTS Reading Articles, Website Resources & Material for Academic & General Training
Useful IELTS Reading Articles, Website Resources & Material for Academic & General Training

IELTS Reading Resources Besides doing exercises from reading practice tests from Cambridge IELTS Series,......

IELTS Speaking Recent Actual Tests (January - April 2021) & Suggested Answers
IELTS Speaking Recent Actual Tests (January – April 2021) & Suggested Answers

IELTS Speaking Test Part 1 Question and Answers In the following page, you will......

42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (PDF)
42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (free PDF download)

In the IELTS Speaking Part 1 Section, IELTS examiner will introduce him or herself......

IELTS Writing Recent Actual Tests in 2018 & Band 8.0+ Sample Answers (Updating)
IELTS Writing Recent Actual Tests in 2018 & Band 8.0+ Sample Answers (Updating)

Read IELTS Writing Actual Tests & Band 8.0+ Samples around the world to be......

150 IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers
150 IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

Check out the latest IELTS Speaking Part 2 topics 2020 with model answers by......

IELTS General Training Writing Task 2 Sample Questions (2013 - 2020) & Model Answers free PDF download
IELTS General Training Writing Task 2 Sample Questions (2013 – 2020) & Model Answers free PDF download

Though IELTS writing is considered to be difficult for some students, it's helpful to......

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14) Academic and General Training Student's Book with Answers and Audios
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Academic and General Training Student’s Book with Answers and Audios

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14), written by experienced IELTS examiners......

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14) Student's Book with Answers with Audio [Latest Update]
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Student’s Book with Answers with Audio [Latest Update]

Cambridge IELTS 1 - 13 Academic & General Training Student's Book with Answers with......

101 IELTS Academic Reading Past Test Papers with Answers PDF Download
101 IELTS Academic Reading Past Test Papers with Answers PDF Download

"101 IELTS Reading Past Papers With Answers" is a must-have IELTS preparation book for......

All Useful IELTS Writing Lessons & Websites
All Useful IELTS Writing Lessons & Websites

This post covers all IELTS Writing lessons on IELTS Material website, including: IELTS Writing......

Ace the IELTS : IELTS General Module - How to Maximize your Score (3rd edition)
Ace the IELTS : IELTS General Module – How to Maximize your Score (3rd edition)

This excellent self-study book for intense IELTS preparation in a few weeks is designed......

Advanced Vocabulary word List for IELTS
Advanced Vocabulary word List for IELTS

Advanced Vocabulary List for IELTS learners to Score Band 7.5 or Higher IELTS vocabulary......

Post Your IELTS Exam Questions
Post Your IELTS Exam Questions

Hi guys, When you were preparing for your IELTS, did you hope someone would......

Looking for free study abroad counselling?