Sitting at home because of Covid-19?

Great time to prepare for IELTS. Check out our award winning ebooks now.

Sitting at home due to Covid-19? Great time to prepare for IELTS.

5

Advanced Vocabulary for IELTS 7.0 +: DIFFERENT KINDS OF PEOPLE (Part 5)

Advertisements

 DIFFERENT KINDS OF PEOPLE ( PART 5)

Story: The Hopeless Romantic

Choose the most suitable word from the four options given, a – d, to fill each gap in the text.

At first when I tried to (1) … a response from him, I got nothing. Poor Jeff had been (2) … with Martha Higgins, the neighbours’ 18-year-old daughter, for the best part of five years now, ever since he had laid eyes on her skipping gracefully up next-door’s driveway without a care in the world as the Joneses moved in to the then-vacant 37 Downs Road. Back then, as a thirteen-year- old he had a fairly (3) … way of expressing his feelings, one which I’m sure Martha was none too appreciative of. But, boys will be boys at that age … a kick here, a pinch there, a hair-pull, some name-calling … eventually, as Jeff went from little boy to hormonally-charged teenager, he began to realise that his desire to push, poke and prod Martha was transforming into something far more translatable and mature – he was in love. His stubborn denial of this was (4) … at times; he couldn’t hide his feelings from his big brother – I knew he was smitten. But as the years rolled by, Martha Higgins became more and more of a(n) (5) …. She had a (6) … for the Arts and it wasn’t long until Jeff by happy coincidence also developed a(n) (7) … appetite for classic novels, poetry, painting and the like. And the fact that he seldom if ever got more than a (8) …… glance from the object of his affection did little to dampen Jeff’s spirits. It may have been rather (9) … of him, but he had this sort of (10) …… notion of fairy-tale endings, and he believed that if he professed his undying love for Martha, she would fall into his arms. Well, it was a painful but perhaps necessary reminder that we live in the real world Jeff received from Martha that day; he was kedonked fairly (11) ……. over the head with a wooden mallet by a(n) (12) ……. Martha as he poured his heart out to her at her front door – the poor girl didn’t know what was going on.

Now, at last, he was just about becoming responsive again. As he opened his eyes I shook my head in that knowing ‘I told you so’ fashion that so irritates people who’ve just been made a fool of. Jeff looked absolutely distraught – like his whole world had toppled in on him. Then, (13) …, there came a knock on the door, and who was it but Martha Higgins with a(n) (14) … of flowers and a get-well-soon card. The smile was back on Jeff’s face again and the spark of the hopeless romantic was (15)… I could tell, even as he sat there with that enormous, stupid-looking lump on the side of his head, that he was plotting his next move. If only Martha knew what she was in for!

1.         a. elicit                         b. illicit            c. conceive      d. evolve

2.         a. infatuated                b. mesmerized c. entertained  d. seduced

3.         a. cutting edge             b. novel           c. rare              d. familiar

4.         a. visible                      b. farcical        c. ingenious     d. insensitive

5.         a. enigma                     b. cliffhanger   c. brainteaser   d. twister

6.         a. penchant                  b. likeness        c. likening        d. affirmation

7.         a. insatiable                 b. picky           c. contented    d. partial

8.         a. cursory                     b. thorough      c. painstaking  d. superficial

9.         a. ingenious                 b. ingenuous    c. insistent       d. intrepid

10.       a. grave                        b. fanciful        c. fortuitous     d. frank

11.       a. tamely                      b. infrequently c. viciously      d. accidentally

12.       a. terrific                      b. comforted   c. petrified       d. pretentious

13.       a. ordinarily                 b. plausibly      c. inexplicably d. punctiliously

14.       a. fragrance                 b. vase             c. wreath         d. bouquet

15.       a. rekindled                 b. resurrected  c. revamped     d. resuscitate

ANSWER KEY

Story: The Hopeless Romantic

1. a

2. a

3. b

4. b

5. a

6. a

7. a

8. a

9. b

10. b

11. c

12. c

13. c

14. d

15. a

Also check :

Written By

Syed Monif is a professional content marketer and IELTS Trainer by day, and a bookworm by night, and sometimes during the day too! He currently works on creating extremely user-friendly and engaging content for the online portal IELTSmaterial.com. His work involves creating and editing content while making sure they're super interesting and easy to read! And also as a master procrastinator, right now he's probably googling something so arbitrary like 'How rich is Scrooge McDuck?' without realizing that his lunch break is almost over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Featured Posts

Useful IELTS Reading Websites & Resources for both Academic & General Training Module
Useful IELTS Reading Articles, Website Resources & Material for Academic & General Training

IELTS Reading Resources Besides doing exercises from reading practice tests from Cambridge IELTS Series,......

Ace The IELTS IELTS General Module How To Maximize Your Score (3rd Edition)
Ace the IELTS : IELTS General Module – How to Maximize your Score (3rd edition)

This excellent self-study book for intense IELTS preparation in a few weeks is designed......

cambridge ielts series 1 - 14
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Academic and General Training Student’s Book with Answers and Audios

Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 - 14), written by experienced IELTS examiners......

Speaking ebook september to december
IELTS Speaking Recent Actual Tests (September – December 2020) & Suggested Answers

IELTS Speaking Test Part 1 Question and Answers In the following page, you will......

Cambridge-ielts-1-13 [ieltsmaterial.com]
Cambridge Practice Tests for IELTS Series (1 – 14) Student’s Book with Answers with Audio [Latest Update]

Cambridge IELTS 1 - 13 Academic & General Training Student's Book with Answers with......

50 IELTS Speaking Part 2 & 3 Topics 2020 with Model Answers
50 Recent IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

For Band 9 Sample Answers for all Part 1,2,3 topics in 2020, you can......

IELTS Speaking Part 1 Topics
100 IELTS Speaking Topics Part 1 Questions and Answers 2019

IELTS Speaking Part 1 Topics Questions and Answers (Jan -May 2020) Check out the......

ieltsmaterial.com - ielts speaking lessons
IELTS Speaking Lessons

This post contains useful links to the best IELTS speaking lessons/tips/books/practice tests/actual tests/sample answer...

IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers
IELTS Speaking Part 2 Topics in 2019 & Sample Answers

To be well-prepared for IELTS exam (both IELTS Academic & IELTS General Training Module),......

ielts speaking part 2 topics 2019
150 IELTS Speaking Topics 2020 Part 2 & 3 with Model Answers

Check out the latest  IELTS Speaking Part 2 topics 2020 with model answers by IELTS......

IELTS Speaking Part 1 Topics 2020 (Jan Aug 2020) & Sample Answers
IELTS Speaking Part 1 Topics 2020 (Jan – May 2020) & Sample Answers

In part 1 of the speaking test, the examiner will first introduce himself or......

HIGH SCORING IELTS SPEAKING MODEL ANSWERS WITH AUDIO (BASED ON PAST PAPERS)
High Scoring IELTS Speaking Model Answers with Audio (Based on Past Papers)

What could be better than preparing yourself for your exam by reading model answers......

42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (PDF)
42 Topics for IELTS Speaking Part 1 and Suggested Answers (PDF)

In the IELTS Speaking Part 1 Section, IELTS examiner will introduce him or herself and ask......

ielts writing website and resource
All Useful IELTS Writing Lessons & Websites

This post covers all IELTS Writing lessons on IELTS Material website, including: IELTS Writing......

IELTS Magazine - Week 1 (PDF)
IELTS Magazine – Week 1 (PDF)

IELTS Magazine is our brand new project on our official IELTS blog (ieltsmaterial.com), which......

ieltsmaterial.com - ielts writing tests in 2018 & sample answers
IELTS Writing Recent Actual Tests in 2018 & Band 8.0+ Sample Answers (Updating)

Read IELTS Writing Actual Tests & Band 8.0+ Samples around the world to be......

101 IELTS Reading Past Papers With Answers PDF Download
101 IELTS Academic Reading Past Test Papers with Answers PDF Download

"101 IELTS Reading Past Papers With Answers" is a must-have IELTS book for all......

Advanced-Vocabulary-List-for-IELTS-Learners-to-Boost-IELTS-Score
Advanced Vocabulary word List for IELTS

Advanced Vocabulary List for IELTS learners to Score Band 7.5 or Higher IELTS vocabulary......

ielts writing task 2 questions with model essays
IELTS General Training Writing Task 2 Sample Questions (2013 – 2020) & Model Answers PDF

Though IELTS writing is considered to be difficult for some students, it's helpful to......

Looking for free study abroad counseling?

Looking to Study Abroad and Want Free IELTS e-books ?

Get free counselling from top study abroad experts

{{ e }}

Which country are you from

Which city are you from

Name

Mobile

Email

Country interested in

Please Enter Other Country

Degree to Pursue

Please Enter Other Degree

When do you plan to study

Have you taken any Study Abroad exam ?

Select Area of study

Please enter the 6-digit verification code we sent via SMS:

Didn’t receive the code? Send code again

Thank you for your interest. We will contact you shortly.

Looking to Study Abroad and Want Free IELTS e-books ?

Get free counselling from top study abroad experts

{{ e }}

Which country are you from

Which city are you from

Name

Mobile

Email

Country interested in

Please Enter Other Country

Degree to Pursue

Please Enter Other Degree

When do you plan to study

Have you taken any Study Abroad exam ?

Select Area of study

Please enter the 6-digit verification code we sent via SMS:

Didn’t receive the code? Send code again

Thank you for your interest. We will contact you shortly.